Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο των υποβρυχίων

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο των υποβρυχίων

Αρ. Πρωτ. 82/03.10.2011 

Προς Υπουργούς:

- Επικρατείας

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Αποκαλυπτικά στοιχεία εξάγονται από το κατηγορητήριο που έδωσε η Εισαγγελία, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Τεράστια οικονομικά ποσά, σκανδαλώδεις αναθέσεις, υπεράκτιες εταιρείες, μίζες και ανεξήγητος πλουτισμός, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της συγκεκριμένης υπόθεσης. Τα πρόσωπα, που ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχουν μπει στο κάδρο των κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος, που συνεχίζουν να δρουν στη δημόσια ζωή της χώρας. Μεταξύ των προσώπων, που εμπλέκονται είναι και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά και νυν Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας ο οποίος ελέγχεται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Μίχας εμπλέκεται για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ως συνδικαλιστής των ναυπηγείων, ενώ την ίδια ώρα κατέχει δημόσια θέση. Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κατέχει δημόσια θέση να εμπλέκεται σε μια υπόθεση, που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και να καταλαμβάνει δημόσιο αξίωμα; Οφείλει η Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα, διότι προκαλείται το αίσθημα των πολιτών, κυρίως τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Συνεχίζει ο κ. Μίχας να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης, κατέχοντας τη θέση του Προέδρου του ΕΦΕΤ, ενώ ταυτόχρονα είναι κατηγορούμενος και εμπλεκόμενος στην υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου της προμήθειας των υποβρυχίων;